Brockolie

 

 

 

 Roland,

 

slaggitarist , zang, saxofoon.

 

 

Op mijn 4de was ik er al vroeg bij:

 

Harmonie KNA-Zeddam:

 

Op mijn 10de ben ik echt begonnen met “muziek maken”, dat was in 1969.

 

Ik ben gestart met blokfluit les waarna ik bij de plaatselijke harmonie de bariton ben gaan spelen . Hier is dan ook mijn muziek carrière begonnen. Gedurende ca. 24 jaar heb ik bij harmonie “Kunst na arbeid” meegespeeld. Naast bariton blies ik besbas op straat.

 

 

 

De Möllebultbloazers: 1982 – 1989

 

 

 

 

 

 

Tijdens mijn muziek carrière bij de harmonie hebben een aantal muzikanten de koppen bij elkaar gestoken en hebben in 1982 een blaaskapel opgericht  genaamd de Möllebultbloazers. Bij mijn ouders in de garage waren de eerste repetities. Binnen onze geledingen waren er ook een aantal gitaristen, zangers en een toetsenist. Ik had al wel een aantal akoestische gitaren maar nog geen elektrische en besloot toen om mijn eerste elektrische gitaar te kopen, een Ibanez Les Paul. Het repertoire werd na enkele jaren uitgebreid met moderne / pop – dansmuziek. Ik speelde toen bariton, gitaar en zong samen met Theo K. We traden op bij carnavals avonden, braderieën, verenigingsavonden, blaaskapellen festivals, bruiloften en bedrijfsfeesten.

 

 

 

Fris van de Droad: 1989 - 1998

 

Vanaf 1989 sloot ik me aan bij “Fris van de Droad”.  Deze groep bestond uit 4 mannen die op een humoristische wijze in het dialect zongen over het leven van alledag. De begeleiding bestond uit gitaren, accordeon en ritme-instrumenten maar we zongen ook vierstemmig á capella & quodlibets. De teksten werden geschreven door Lau en Toon op bestaande melodieën  van o.a. Mozart, Bläck Fööss. Tina Turner, Reinhard May, The Beatles, Eric Clapton etc. Frans zong eerste tenor, Toon de tweede, Lau bariton en ik zong de bas. 

 

 

 

We traden op bij: carnavals avonden, familie – feestjes, verenigingsavonden, reunies vrouwenverenigingen!, braderieën etc. Ook hebben meegedaan aan het open podium in schouwburg Amphion. Ons handelsmerk was: lol, gein, en eenvoud. 

 

De liederen werd aan elkaar gepraat door moppen, anekdotes of een verhaaltje van vroeger.

 

 

 Duo Unison:  1990 – 1998

 

Na enkele jaren bij de Möllebultbloazers gespeeld te hebben zijn Ferdy de trombonist / toetsenist en ik gestopt bij de Möllebultbloazers en zijn we samen verder gegaan met een duo genaamd: Duo Unison. 

 

In deze periode heb ik mijn Ibanez in geruild voor een Fender Stratocaster waarop ik nog steeds met plezier speel.

 

 

We hebben ontelbare optredens gehad in zowel binnen- als buitenland (lees Duitsland). We speelden op  bruiloften, buurtfeesten, jubilea, verenigingsfeesten, diner dansant, kerstdiners etc. Ferdy op de toetsen, ik op de gitaar en de zang verzorgden we beiden.

 Dit hebben we met super veel plezier gedaan. Een mooie tijd om op terug te kijken.

 

 

 

Het Grensland orkest 2000-heden

 

Na ruim 1 jaar niets meer gedaan te hebben op muzikaal gebied ben ik benaderd om binnen het Grensland Orkest als gitarist plaats te nemen.  

 

Ik had wel zin in om weer muziek te maken en in 2000 ben ik bij het Grensland orkest gestart en speel tot op heden met veel plezier in deze band. Het was voor mij een hele uitdaging om binnen een orkest te musiceren die o.a. big – band muziek maakt omdat hier andere akkoorden gespeeld worden dan ik gewend was. Het repertoire bestaat onder andere uit: swing, rock, blues, easy listening & pop. 

 

Neem gerust een kijkje op de website  http://www.grenslandorkest.nl/

 

 

 

 

B’rockolie 2009 - heden: 

 

Een drietal muzikanten: Ed (sologitaar), Johan (toetsenist van o.a. het Grensland orkest) en Roland (slaggitaar) kenden elkaar vanuit een andere band. Deze band had een zeer kort bestaan. Deze drie personen wilden graag doorgaan en gingen op zoek naar een geschikte vorm. Ed kende een drummer Ivor genaamd. De click met Ivor was er meteen.

 

Toen gingen we op zoek naar een basgitarist en een zanger. Enkele weken later kwam Willem via Ed in beeld. Na een nummer gehoord te hebben gaf hij aan dat hij maar eens een basgitaar moest kopen. Het oefenen was bij ons in de garage op zondagochtend.

 

Ik kreeg ene zanger “Hans” aan de telefoon maar hij gaf aan dat op zondag oefenen niet zou kunnen. Met de moderne tijd meegaande hebben we een advertentie geplaatst op markplaats. Kreeg ik weer ene Hans aan de lijn. Ondertussen was de oefenochtend verplaatst naar de donderdagavond en ja we hadden een zanger: Hans!

 

In 2009 zijn we gestart met B’rockolie. Een groep die bestaat uit een 6 tal mannen die als doel hebben “gezellig muziek maken” maar er moet wel iets gepresteerd worden.

 

Tot op heden is er nog geen onvertogen woord gevallen, we gaan respectvol met elkaar om en ieders mening wordt gerespecteerd. Dit is een waardevolle basis om voort te kunnen bestaan. We zijn nu zo’n 6 jaar bij elkaar en de band die wij afgelopen jaren gevormd hebben mag je met recht innig noemen. Met plezier ga ik elke week oefenen, een super stel mensen bij elkaar. 

 

Als iemand iets nieuws heeft gekocht ook al is het een nieuwe kabel wordt iedereen blij…..hoezo een maf stel? 

 

 

 

 

Hans@brockolie.nl